Burning Problems on Toshiba SD-R6572M

vbimport

#1

I’ve been having some problems with my drive…it can’t burn or read dvd+r, and sometimes even dvd-r…and sometimes I burn something and it appears like a blank cd and I try it on other computer and it is fine.

There’s the Infotool information:
Drive Information

Drive : TOSHIBA CD/DVDW SDR6572M
Type : DVD±R/RW DL Recorder
Firmware Version : TU05
Buffer Size : 2 MB
Date : 06-08-05
Serial Number : 5924032973
Vendor Specific : 06/08/05
Drive Letter : D:
Location : 1:0
Mechanism : Tray
Read Speed : 24 X
Write Speed : 24 X

Read CD Text : Yes
Return C2 Pointers : Yes
Read CD-R : Yes
Read CD-RW : Yes
Read DVD-ROM : Yes
Read DVD-RAM : No
Read DVD-R : Yes
Read DVD-RW : Yes
Read DVD-R DL : No
Read DVD+R : Yes
Read DVD+RW : Yes
Read DVD+R DL : Yes
Read BD-ROM : No
Read BD-R : No
Read BD-RE : No
Read HD DVD-ROM : No
Read HD DVD-R : No
Read HD DVD-RW : No
Read HD-BURN : No
Read Digital Audio : Yes
Read CD+G : Yes
Read VideoCD : Yes

Write CD-R : Yes
Write CD-RW : Yes
Write DVD-R : Yes
Write DVD-RW : Yes
Write DVD-R DL : No
Write DVD+R : Yes
Write DVD+RW : Yes
Write DVD+R DL : Yes
Write DVD-RAM : No
Write BD-R : No
Write BD-RE : No
Write HD DVD-R : No
Write HD DVD-RW : No
Write HD-BURN-R : No
Write HD-BURN-RW : No
Buffer Underrun Protection : Yes
Mount Rainier : No
SolidBurn : No
Modes : Packet, TAO, DAO, SAO, RAW SAO, RAW SAO 16, RAW SAO 96, RAW DAO 96

Region Protection Control : RPC II
Region : 2
Changes User : 4
Changes Vendor : 4

Disc Information (D:)

Type : - no disc inserted -

Interface Information

Adapter 1

Description : Primary IDE Channel

Driver
Description : system32\DRIVERS\atapi.sys
Company : Microsoft Corporation
Version : 5.1.2600.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158)
Description : IDE/ATAPI Port Driver

Attached Devices
Description : Slave: SAMSUNG HM080JI
Type : Disk Drive
DMA : On

Adapter 2

Description : Secondary IDE Channel

Driver
Description : system32\DRIVERS\atapi.sys
Company : Microsoft Corporation
Version : 5.1.2600.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158)
Description : IDE/ATAPI Port Driver

Attached Devices
Description : Master: TOSHIBA CD/DVDW SDR6572M
Type : CD-Rom Drive
DMA : Off
Autorun : On

Hardware Information

CPU : Intel Pentium M processor 760 1995 MHz
Bus Speed : 532 MHz
Motherboard : AMI 255/259 Series
System : AMI 255/259 Series
BIOS : AMI 2.00
Memory : 1024 MB
Sound : Realtek HD Audio rear output
Video : NVIDIA GeForce Go 6600

ASPI Information

System ASPI : ASPI is not installed

Nero ASPI : ASPI is installed and working properly

WNASPI32.DLL : 2.0.1.74 164112 bytes November 02, 2004

Can anyone help? I don’t really know why this happens…
Thanks


#2

Update Nero, use better and recommended media and post a logfile from Nero (remove serials first!).


#3

I’ve been having the same problems with nero 7…with the same settings. Does anyone think it might have something to do with the dvd drive itself?