Buffer underruns & SCSI cards

vbimport

#1

Hallo iedereen

Ik heb net een CDD2000 teruggebracht, en heb daarvoor in tussentijd tot ik
een nieuwe panasonic krijg nog ff een JVC XR-W2010 kunnen lenen.
Nu heb ik het volgende probleem:

Als ik met Nero 4.0.56 een cd brand, dan krijg ik de volgende fout: Buffer
Underrun.

Als ik met Win On Cd 3.6.421 een cd brand krijg ik een error die op
hetzelfde neerkomt

Dit bij de volgende instellingen: SCSI disconnect uit, SCSI parity uit,
Burst Transfer aan (staat allemaal in het SCSI BIOS)

Als ik met hetzelfde proggie brand met andere instellingen, krijg ik een
“Unexpected write error”
Die instellingen zijn: SCSI disconnect aan, SCSI parity aan, Burst transfer
aan.

In winblows heb ik de DMA al uitgezet voor de cdrom en de harddisk.
Ik heb ook al winblows 98 opnieuw geinstalleerd.

Mijn systeem op dit moment:

AMD K6/2-400
64 MB PC100 SDRAM
2,5 Gig Seagate UDMA harddisk
Actima A40T 40X CDROM
ALS120 sound (onboard)
Soyo SY-5EMM+ mobo
S3 Virge/GX 4MB AGP videokaart
Advansys SCSI controller (AEC930)
JVC XR-W2010 4x2 writer

Zouden deze errors misschien aan de SCSI controller kunnen liggen.
Heeft iemand hier ook problemen mee gehad ?
Weet iemand een oplossing ?

We hadden met de Philips ook altijd problemen, dat lag aan een kapotte
laser.

Met een vriendelijke groet,

Wybo Wiersma


#2

Nou wibo,

Het kan ook aan de caching liggen.Bij cdrwin heb ik er ook last van gehad. Je moet dan de caching aanpassen aan het intern geheugen.
Memory Cache size
16 MB Disable
32 MB 1 tot 2 MB
64 MB 2 tot 4 MB
128 MB 4 tot 8 MB
256 MB 8 tot 16 MB

Ik hoop dat je hier iets mee kunt.

Grtz Ruud


<<<<< Life is all about Priorities >>>>>


#3

Eh hoe…

Nero Burning ROM ondersteunt het nl niet.
(nergens kan men een cache instellen in nero)

By the way met een andere SCSI kaart mislukken ze alleen nog maar op 2 speed (steeds ongeveer op dezelfde plek ongeacht de data of audio) (1 speed gaat tot nu toe goed, alleen niet met track at once cd’s)


#4

He,

Ik heb het zelfde probleem gehad. Ik heb toen de helpdesk gebeld en die zeiden dat ik allemaal drivers weg moest halen, waarna mijn hele computer verneukt was, niks deed het meer.

Toen heb ik mijn hele harde schijf moeten formateren en heb alles opnieuw geintstalleerd waarna mijn cd-brander het ook weer deed.

kleine tip: wel via de h-schijf branden!


#5

I did reinstall windows.
And I burn from the hd for years, and still coasters rule

Thanx for the advice


#6

Dit zal jullie misschien geen snars vooruithelpen, maar je weet nooit.

Op dit moment ben ik twee CD’s aan’t schrijven.

Ik gebruik daarvoor een PII 266 met 128MB ram.
De SCSI-controller is een PCI Adaptec 2940AU.

Een brander is een HP6020, de andere is een Plextor 4/2/20.

De CD’s die ik aan het schrijven ben zijn twee audio cd’s. De ene schrijf ik op 4X (Plextor brander) de andere op 2X (HP brander).

Uiteraard on the fly, zonder testen.

Als bronnen gebruik ik een Plextor 32TS voor de Plextor brander en een Compaq IDE! 24X voor de HP brander.

Als programma’s gebruik ik de Plextor Manager 2000 (voor de Plextor apparaten uiteraard). En Easy CD Pro voor de HP&Compaq combinatie.

Blijkbaar is er dus een probleem met de SCSI-configuratie van wybo. Want het kan duidelijk ook anders; zonder bufferunderruns.

Ik hoop dat dit van enig nut was en anders is het ook maar zo.

In elk geval: veel succes!
; bufferunderruns zijn zo wat het hatelijkst wat je kan tegenkomen met PC’s.


#7

Ik gebruik nu een CDD2000, maar
geen enkel probleem.
Mijn systeem : P-II 350, 64 MB RAM.

Zorg er wel voor dat je genoeg
vrij ruimte hebt voor een image e.d.

Waarom heb je die CDD2000 dan teruggebracht ?

Greetz
VDM


Lookin’ down and say :
you really suck babe…
VDM