BSA : "En nou opzouten met Open Office !"

Van webwereld :

De Business Software Alliance (BSA) kwam bij zijn voortdurende speurtocht naar illegaal materiaal op internet bij de ftp-server van de universiteit van Münster terecht. Hierop staat onder meer een Linux-distributie. Onderdeel daarvan is het gratis office-pakket Open Office.

Dit wordt geleverd met een GPL (General Public License) en is daarmee legaal gratis te downloaden en te gebruiken. Groot was de verbazing van netwerkbeheerder Christian Schild dan ook toen hij een mail van de BSA ontving waarin hem werd gewezen op de illegale aanwezigheid van het open-sourcepakket op de server.

Het verzoek aan de universiteit: het onmiddellijk verwijderen van het materiaal omdat de universiteit zich schuldig zou maken aan het overtreden van de auteursrechtwetgeving. Schild dacht in eerste instantie aan een grap, maar dat bleek het niet te zijn.

Een van de verantwoordlijken van het Open Office-project heeft vervolgens de BSA fijntjes gewezen op de begane blunder, zo blijkt uit de inmiddels op internet opgedoken mailwisseling. De organisatie zou Open Office hebben verward met Microsoft Office. De BSA heeft zijn blunder publiekelijk erkend.


Loohooo… seeerrrr… :slight_smile:

Originally posted by Mr. Belvedere
…De organisatie zou Open Office hebben verward met Microsoft Office.

net zo slim dus als Microsoft zelf, die BSA :wink:

Hahaha geweldig… alleen al de naam [i][u]OPEN[/i][/u] had ze toch wel eens aan het denken moeten zetten… pfff proest :o :bigsmile:

Originally posted by Dee-ehn
Hahaha geweldig… alleen al de naam [i][u]OPEN[/i][/u] had ze toch wel eens aan het denken moeten zetten… pfff proest :o :bigsmile:

nou ja, qua beveiliging is Windows anders ook aardig OPEN :bigsmile: :smiley: