Bios probleem na upgrade

vbimport

#1

Ik heb het volgende probleem bezit sinds kort een asus p4pE
Nu kreeg ik bericht dat er een nieuwe update was van de bios.
De p4pE1003.AWD
Omdat ze zeggen bij asus dat het allemaal zo mooi werkt met dat nieuwe tooltje.
Dacht ik effe updaten alles loopt prima alleen hij gaat na een 5 minuten rebooten.
Wie kan me helpen iets zal er denk ik niet goed staan in de bios.
Er zit een intel processor in een 2.4

Alvast bedankt voor jullie tips

Freek


#2

Heb je na die bios update default settings geladen ?
Deze vind je in bios tablad ,Exit ,Load Setup Defaults.


Ik heb namelijk dat zelfde bord met de zelfde bios loopt als 1 trein hier super stabiel.
PS
Download hem anders nog een keer opnieuw
Succes


#3

Heb ik gedaan maar hij blijft herstarten na ong. 5 minuten.
Dit is alleen het geval als het systeem koud is.
Voor de update van de bios was er niks aan de hand.

Hoop alsnog op een goed advies.

Freek


#4

Ik neem aan dat je de re-flash met een zelfde BIOS versie hebt geprobeerd?

Zoja, probeer eens een ietwat oudere revisie te nemen en kijk wat dat oplevert.

Het kan trouwens ook wel eens zo zijn dat een nieuwe BIOS versie conflicten veroorzaakt met bijv. PCI kaarten (net zo goed als een nieuwere BIOS conflicten op kan lossen)…


#5

Heb nu de vorige revisie er opgezet de 1002 final.
Hoop dat het nu beter gaat ik laat van me horen.

Alvast bedankt voor de tip.

Greetz Freek


#6

Enorm bedankt heb de 1002 versie er op geflashed en hij is weer helemaal vanouds.
Ook als ik koud start gaat hij niet meer rebooten.

:smiley:


#7

Originally posted by freek
[B]Enorm bedankt heb de 1002 versie er op geflashed en hij is weer helemaal vanouds.
Ook als ik koud start gaat hij niet meer rebooten.

:smiley: [/B]

Goedzo! :slight_smile:

Probeer nu nog eens de nieuwe BIOS erin te zetten… zou dat niet werken, dan ben je zo weer terug in de oude he?


#8

Ik zie net op de ftp van Asus een nieuwe bios staan de 1004_01
misschien dat deze bios jou probleem oplost.
Zal hem zelf ook eens proberen.

<product> P4PE
<version> P4PE 1003 Final
<release-date> 15.04.2003
<path> /pub/ASUSCOM/BIOS/Socket_478/INTEL_Chipset/i845pe/P4PE/1003.zip
<description>
Wichtig:
Laden Sie VOR & NACH jedem Update
im BIOS die “Setup defaults” !
Ein BIOS-Update geschieht generell
auf eigene Gefahr.

	FINAL	=	beta Status
	-	=	1004.001
	1003	=	1003.013

Groetjes