'Bin Laden ingesloten in klein gebied'

LONDEN, 18 NOV. Speciale eenheden van het Britse en Amerikaanse leger hebben hun zoektocht naar Osama bin Laden toegespitst op een gebied van zo’n 50 vierkante kilometer in het zuiden van Afghanistan. Dit meldt de Britse krant The Sunday Times.

Elite-troepen zouden zijn gedropt langs de zuidgrens van het gebied, om te verhinderen dat Bin Laden naar Pakistan vlucht. Volgens een bron bij de Britse militaire inlichtingendienst, die door de krant wordt aangehaald, is Bin Laden de laatste weken niet in staat geweest zich ver te verplaatsen van de plek waar hij zich bevond voordat de bombardementen begonnen.

De krant The Sunday Telegraph meldt dat de speciale eenheden Bin Laden tot ‘enkele uren’ genaderd zijn. Volgens een bron bij het Britse ministerie van Defensie hebben de troepen afgelopen week belangrijke informatie gekregen, die ertoe zou kunnen leiden dat Bin Laden binnen enkele dagen wordt gevonden.

De Talibaan-ambassadeur in Pakistan heeft zaterdag gezegd dat Bin Laden zich nog in Afghanistan bevindt, maar dat de Taliban niet weten waar precies. De Arabische zender Al Jaziera meldde eerder dat de Talibaan-ambassadeur juist had laten weten dat Bin Laden naar Pakistan was gevlucht. De Britse minister van Defensie, Geoff Hoon, verklaarde zaterdag dat de strategie altijd al was geweest Bin Laden te verhinderen zich te verplaaten. Volgens Hoon wordt Bin Laden binnen korte tijd dan wel gevonden, dan wel verraden door plaatselijke leiders. (ANP)

bron: nrc handelsblad