Bin Laden in Zuid Limburg ! :) :)

Vis In Het Net verteld :slight_smile:

Link : http://www.visinhetnet.nl/nieuws.shtml?a=2001111301

Hilversum - De speciale uitzending van Opsporing Verzocht van gisteren, waarin de politie samen met de Amerikaanse CIA opriep tot het doorbellen van informatie over de verblijfplaats van de van terrorisme verdachte Osama Bin Laden, heeft honderden tips opgeleverd. Hoewel de politie nog druk bezig is alles na te trekken, gaat men ervan uit dat veel informatie bruikbaar zal blijken. Opvallend is het grote aantal tips uit Zuid-Limburg.

De speciale uitzending - die volgens de AVRO op speciaal verzoek van de Amerikaanse president is gemaakt - was volgens het bekende programma-format opgezet. Presentatrice Nelleke van der Krogt interviewde de betrokken politieagenten en enkele getuigen, terwijl haar collega Frits Sissing in Afghanistan de werkwijze van de voortvluchtige reconstrueerde.

Uit de honderden tips die het telefoonpanel al tijdens het live-programma kreeg te verwerken ontstaat de indruk dat alle geruchten dat Bin Laden naar Urk gevlucht zou zijn op onwaarheid berusten, zoals koning Yucel II van Urk overigens reeds vele malen duidelijk heeft proberen te maken - wat hem desondanks niet vrijwaarde van enkele raketaanvallen vanaf het Amerikaanse vliegdekschip “Super Soaker” dat al een tijdje in het IJsselmeer ligt.

De politie wil de details nog niet vrijgeven, maar het lijkt erop dat Zuid-Limburg een goede plek zou zijn om de terroristenleider te zoeken. Zo zijn er uit Valkenburg maar liefst 34 onafhankelijke meldingen van verdachte grotten gekomen. Enkele van deze tipgevers hebben zelfs een rookwolk uit één van de grotten zien komen, wat er op zou kunnen duiden dat de Amerikanen op die plek al een actie zijn begonnen. De CIA ontkent dit echter.

Daarnaast hebben er ook veel mensen gebeld die Bin Laden zelf hebben gezien. De recherche is als gevolg daarvan in vierendertig wijken door het hele land met spoed een buurtonderzoek begonnen. De politie wil echter voorkomen dat allerlei mensen zelf actie gaan ondernemen. Er wordt met klem op gewezen dat Bin Laden gevaarlijk kan zijn, en dat alleen een speciaal getraind team de “getulbande boef” moet benaderen.

“Wanneer u de heer Laden ziet lopen, gewoon op straat of in supermarkt of bibliotheek, gedraagt u zich dan vooral normaal. De heer Laden weet waarschijnlijk dat hij gezocht wordt, en zal zich daarom geen twee keer bedenken wanneer hij merkt dat u hem herkend heeft. Loopt u daarom gewoon langs hem maar kijk de andere kant op en fluit bijvoorbeeld een eenvoudig deuntje. Kijk goed waar hij heen gaat en welke boeken hij leent. Belt u, zodra u op veilige afstand bent, het speciale nummer 0900-IK ZAG BIN LADEN IN DE BIBLIOTHEEK OF SUPERMARKT.” Dit drukte de CIA de kijker meerdere malen op het hart.

Niet alle doorgebelde informatie blijkt even bruikbaar. Van der Krogt klaagt zelfs over “het grote aantal grapjassen” dat misbruik heeft gemaakt van de open lijnen. Zo rukte de politie nog tijdens de uitzending uit nadat iemand had gebeld omdat Bin Laden bij hem in de sauna zou zitten. Dit bleek echter Pierre Kartner met een handdoek over zijn hoofd te zijn.

Ook veel eenzame mensen die gewoon even wilden praten belden het programma. Onder hen bevond zich waarschijnlijk geen kennis van de voortvluchtige. Eén oudere mevrouw dacht dat de homevideo’s die Bin Laden verspreidt in de rotstuin van haar bejaardentehuis waren opgenomen, maar haar huis bleek geen rotstuin te hebben.

In zijn toespraak van vanochtend heeft president Bush de hoop uitgesproken dat de “sympathieke actie van onze broeders en zusters van de AVRO” succes zal hebben. De president zei erop te vertrouwen dat “het programma Opsporing Verzocht net als bij de arrestatie van Milosevic in Joegonistan zal slagen in mijn opzet.”

haha zuid-limburgh. Er zijn idd 2 of 3 grotten net boven zee-niveau. Hopelijk voor Ossie dat hij geen laagte-vrees heeft :wink: