Apache MySQL PHP etc

Hai,

Ik ben een beetje aan het spelen ( proberen althans ) om met behulp van Apache MySQL PHP een webserver op te zetten om eens te kijken hoe oa een forum draait. Nou zet ik alles op met behulp van deze website en dat gaat redelijk goed. Tot nu dan !!! Want ik ben bij het gedeelte gekomen dat ik phpMyAdmin moet gaan installeren. En daar gaat het fout. Hij vraagt namelijk om het volgende

This will load just fine if PHP is setup correctly, but will return an error. This is normal and phpMyAdmin still needs to be configured to work correctly.

So now we’re going to open the configuration file for phpMyAdmin which is located in the root folder for phpMyAdmin and is name “config.inc.php”.

Ja dat is erg leuk maar ik kan dat file dus niet vinden… ook met search vind ik hem niet.

Nu is mijn vraag tweeledig een beetje. De eerste vraag is dus wat doe ik fout? of wat kan er fout gegaan zijn?

Mijn tweede vraag is dan hoe maak ik een layout zoals bijvoorbeeld de layout van CD Freaks forum? Of kan ik dat ergens kopen oid? Waarom vraag je misschien af? Omdat ik deze vorm van een forum wel een prettige vind en ik er toch mee wil gaan experimenteren.

Mocht iemand btw mij kunnen helpen met het opzetten dan wel bouwen van zoiets dan is alle hulp welkom uiteraard. Of je weet een goede handleiding om zoiets te doen. Ben er nog wel een heeel erge leek in dus.

mzzl Dúnedain

Dat probleem met config.inc.php had ik onlangs ook met PHPMyAdmin. De oplossing bleek simpel te zijn: het bestand heette config.php (zoals het na de configuratie ook moet werken). Door dit bestand aan te passen zodat de database etc aangesproken kon worden kwam de foutmelding niet meer naar voren en werkte PHPMyAdmin als een zonnetje. Zoek dus eens op “config.php” of evt “config.*”.

Wat het CDFreaks forum betreft: wij draaien vBulletin. Dit is helaas geen vrije software. Sommige aanpassingen zijn door CDFreaks zelf gemaakt. Wellicht kun je het met Domi op een accoordje gooien.
Wat je ook prima kunt proberen, is PHPbb. Dit is gratisforumsoftware (draait gelukkig op AMP servers, LAMP bij voorkeur maar ook WAMP doet het). Je kunt deze software gratis van http://www.phpbb.com/ halen. Op http://www.phpbbhacks.com/ vind je nog eens talloze uitbreidingen voor deze software. Een echte aanbeveler!

Hai,

Dank je voor je reactie. Ik denk dat ik eerts maar eens ga experimenteren met phpbb dat is iig gratis en als ik idd wat meer wil zal ik eens met Domi praten.

mzzl Dúnedain

Hai,

Even een kleine update vraag van mijn kant. Wie kan mij helpen aan een duidelijke tutorial om dus en site op te zetten met een forum erop. De benodigde software heb ik al Apache en MySQL en PHP ed dus maar nog niet gekeken naar forumsoftware. Ik heb al wel een aantal tutorials gevonden maar ben er achter gekomen dat het niet allemaal 1 2 3 wil lukken en dat ze niet allemaal up to date zijn die tutorials of dat ze niet kloppen. dus vandaar. Alle suggesties zijn welkom.

mzzl Dúnedain

Op de site van Phbb moet je die tutorials kunnen vinden. Als je de tekst goed volgt heb je binnen tien minuten een forum draaien. Mij lukte het zelfs met Php4 en IIS4 :slight_smile:

Hai,

Ik ben misschien niet de slimste maar het wil maar niet lukken. Ik draai dus Windows XP Pro ENG Ik heb Apache 2.0.5.5 webserver, PHP 5.1.2, MySQL 5.0.19 en MySQL-administrator 1.1.9 en daarna gaat er phbb2 op.

Om de een af andere vage reden gaat het fout, dus ben ik nu op zoek naar een tutorial die me zoiets stap voor stap uit kan leggen. Ik heb er wel 1-tje gevonden. maar zodra ik bij het gedeelte kom waarmee ik PHP moet configureren krijg ik een foutmelding.

Ik heb ook al geprobeerd om het geheel te installeren helemaal automatisch maar dan mis ik iets ( ik moet drie regels toevoegen aan een file in de htdoc map van Apache en dus gaat dat ook niet. Wat ik eigenlijk zoek dus is een stap voor stap tutorial die me uilegt hoe ik het geheel (goed) moet installeren en draaiende moet krijgen.

 Op de site van Phbb moet je die tutorials kunnen vinden. Als je de tekst goed volgt heb je binnen tien minuten een forum draaien. Mij lukte het zelfs met Php4 en IIS4

iig bedankt voor jouw reactie Mr. Belvedere maar ik kon er (nog) niet veel mee.

mzzl Dúnedain

Begrijpelijk. Eens kijken of deze linkjes je een
beetje verder kunnen helpen.

http://www.phpbb.com/support/tutorials/

http://www.websitemaken.be/index.php?page=show_item&id=32

Okay,

Begrijpelijk. Eens kijken of deze linkjes je een
beetje verder kunnen helpen.

http://www.phpbb.com/support/tutorials/

http://www.websitemaken.be/index.ph…show_item&id=32

http://www.sitepoint.com/article/build-a-phpbb-forum

http://www.siteground.org/tutorials/phpbb/index.htm 22 Hours Ago 22:53

Daar kan ik al wat mee idd nu nog een juiste totorial om apache met PHP en MyQSL werkende te krijgen. lol

mzzl Dúnedain

Hai,

ff update. Ik krijg het geheel werkende met XAMMP dat gaat lekker. Nu wil ik alleen graag weten hoe ik een forum online krijg. Ik bedoel daarmee wat ik mensen voor adres moet laten intikken om op het forum te komen? Moet daarvoor eerst een webpagina maken en die online zetten op de webserver met daarop een link naar het forum en als het dat is hoe moet ik die link eruit laten zien? Of kan ik gewoon een url maken die naar het forum verwijst?

mzzl Dúnedain

Je forum is (naar aanname) geinstalleerd in een submap van je htdocs dir (bijv C:\Apache2\htdocs\forum). Je kunt dan lokaal je forum benaderen via http://localhost/forum, via het lan met http://ipadresvandepcmetapacheerop/forum en via het internet op http://jeexterneipadres/forum (mits er een port forwarding gemaakt is van poort 80 naar het ip van je werkstation met het forum op poort 80). Wil je hier een URL aan koppelen, dan kun je dit via een gratis redirect service doen of bij een provider een domein laten reggen en de DNSsen naar jouw systeem te laten verwijzen (zou ik je niet willen adviseren overigens).

Hallo.

Als een externe computer op je server wil komen,
is het het makkelijkste als je de naam van de computer weet.

stel dat jou computernaam flappie80 is,
dan is dit de url:

http://flappie80:poort

poort vervang je dan door de poort die je hebt opgeven.

Met vriendelijke groet,
MegaAdministrator.

Ondertussen ( bijna 2 1/2 jaar verder lol) gebruik ik dat niet meer en maak gebruik van een host die dat allemaal heeft. Maar iig bedankt voor je reactie.

mzzl Dúnedain