Alle soldaten aan de drugs!

www.nu.nl of course :slight_smile:

Taliban verkopen heroïne tegen spotprijzen :

Uitgegeven: 19-11-2001 16:15
Laatst gewijzigd: 19-11-2001 16:40

SOFIA - De Taliban proberen met spoed van hun grote heroïnevoorraden af te komen. Dat zegt de Bulgaarse politie. Het land wordt sinds de aanvallen in New York overspoeld met de harddrug.

Sinds 11 september heeft de douane 447 kilo heroïne onderschept op een totale jaarvangst van 1.408 kilo. Bulgarije ligt op de directe Balkanroute, die loopt van Iran en Afghanistan naar West- en Oost-Europa.

Antinarcoticabrigades in Tadzjikistan bevestigen ook een grote toename van pogingen om drugs over de grens van Afghanistan te smokkelen. Doordat de markt wordt overspoeld met heroïne, zijn de prijzen van opium, de grondstof van heroïne, de afgelopen weken met zeker 85 procent gedaald.

Volgens een woordvoerder van de Verenigde Naties proberen de Taliban nog snel hun voorraden te slijten, voordat deze door bombardementen worden vernietigd.

Afghanistan behoort tot de grootste opiumleveranciers ter wereld met een geschatte productie van 300 ton per jaar. De Taliban hebben de opiumteelt officieel verboden, maar in het land zijn nog enorme voorraden.

Misschien een idee voor ome Ben ? :slight_smile: