811s not reading right media

Hi all
I was having problems with my 811s and found you guys and I am hoping you guys can help me. I have had my 811s for about 8 months and I have burnrd 30 or 40 memorex dvd+R with it. Last week i had to redo my hard drive with XP pro with service pack 1 not 2 and now my 811s is not reading the media right. I update the firmware to HSOR and still did’t work, It is reading DVD-RW as R and not even reading DVD+R . here is what dvdinfo show with the DVD+R
Media Information
Region information N/A not a DVD-VIDEO
Media code/Manufacturer ID RICOHJPNR01
Media Product Revision Number 02h
Format Capacity Blank Disc
Free Blocks 405405696
Free Capacity 4.38GB(4.70GB)
Book Type DVD+R
Media Type DVD+R
Manufacturer Rated Speed 4.0x 5540KBps
Available Write Descriptor CLV 8.0x 11080KBps
Available Write Descriptor CLV 6.0x 8310KBps
Available Write Descriptor CLV 4.0x 5540KBps
Available Write Descriptor CLV 2.4x 3324KBps
Data area starting sector 30000h
Linear Density 0.267um/bit
Track Density 0.74um/track
Number of Layers 1

                       Complete Media Code                           

00000000 08 02 00 00 A1 0F 02 00 00 03 00 00 00 00 00 00 …
00000010 00 00 00 00 00 00 01 52 49 43 4F 48 4A 50 4E 52 …RICOHJPNR
00000020 30 31 02 38 23 54 37 09 00 3C 67 00 AC 62 16 18 01.8#T7…<g…b…
00000030 0B 0B 0A 0B 01 19 1B 0B 0B 0E 0F 01 00 00 00 00 …

And this is the Memorex DVD-RW
Media Information
Region information N/A not a DVD-VIDEO
Media code/Manufacturer ID RITEKW01
Format Capacity Blank Disc
Free Blocks 411107328
Free Capacity 4.38GB(4.71GB)
Book Type DVD-RW
Media Type DVD-RW
Manufacturer Rated Speed 2.0x 2770KBps
Available Write Descriptor CLV 2.0x 2770KBps
Write Strategy Speed 2.0x 2770KBps
Data area starting sector 30000h
Linear Density 0.267um/bit
Track Density 0.74um/track
Number of Layers 1

                       Complete Media Code                           

00000000 00 6C 00 00 01 40 D6 FD 9E D8 21 00 02 0F 07 07 .l…@…!..
00000010 88 75 0E 00 03 52 49 54 45 4B 57 00 04 30 31 00 .u…RITEKW…01.
00000020 00 00 00 00 05 00 88 00 00 00 00 00 06 10 08 06 …

Thanks for any help
Jim

try the hsok fw it solved my problems and i have tryed them all and gone back each time

Thanks braynes tried hsok fw din’t help but thanks any ways

what mobo chipset are u running if its a nforce chipset i suggest u use the MS ide’s not the NV’s as ALOT of peeps have had probs in the past with them

Hi MoOn

My mobo chipset is SiS645 and I have the 811s set on the secondary master

SiS chipset can be tricky. Some get good burns with M$ default drivers, some have to use SiS own IDE/ATAPI drivers.

Have you installed SiS driver package? Try the latest for your mobo.

Also try to move the drive around on your system. (I have two DVDRW´s and both are on “master” on IDE-1/2).

At last, download Nero Info Tool, put a DVD+R in your drive, run the tool and post the “info” by klicking on diskette symbol at top of app. Copy and paste in your next post in #

 mode (toolbar at top of messege board).

Hi pinto

I am sure I have the latest mobo drivers and I got Nero info tools but it dosn't work it just restarts my system when i try and use it. I am going to go and make sure i have the latest driver for my mobo. I went out and got sum new dvd+r fujifilm and still dont work and I have treid all the FW I can find now I have HSOR and now it will not read any media HELP!!!!!!

have you tried runing it throu omnipatcher and changing the strats, might take a few disk thes is quite the thred read the new one i think it will help you
Bruce