486 problemen

vbimport

#1

hello ik heb een 486 met een 66Mhz processor,het probleem is er bevindt zich een cd rom verbonden met driver card creative labs type CT3620 (sound bl 32 ??)
hoe kan ik die verdomde machine wijsmaken dat die een cd rom heeft en zodanig dan via deze cd rom windows installeren.ik heb reeds naar de site van creative labs en andere op zoek geweest maar niets is duidelijk,het vertrekken van een lege schijf en dit systeem vlotjes doen draaien lukt niet.wie o wie weet raad ???
greetz


#2

waarom niet gewoon via de ide controller?

zie anders in het bios om de interne setting te veranderen.

zet de interne controller uit.


#3

You are out of luck.
Win98 boot/install diskette does not support cd rom attached to Sound Blaster card.
The only way you can install is by copying the Win directory to temp directory whilst booted to operating system that does.


#4

FF een vraagje. Op welk besturingssysteem draai je nu?? Heb je je harde schijf geformatteerd en kun je je speler niet aan de praat krijgen, of werkt hij gewoon sowieso niet?


#5

hello bedankt voor de reactie ,uitzetten van de interne ide controller on board gaat niet aangezien er geen ide controllers on board zijn.er is echter wel de mogelijkheid om twee ide controllers aan te sluiten op een controllercard die in de pc geplaatst is,bij het aansluiten van een tweede harddisk alles ok maar bij het aansluiten van een cd rom big problems system halted rare bedoening.
greetz


#6

Als je je speler met een opstartdiskette aan de gang wilt krijgen moet je de volgende drivers gebruiken: mscdex.exe en ???.sys. Mscdex moet in je autoexec.bat staan. De naam van ???.sys is afhankelijk van je cd-romspeler. Meestal is het iets van cd???.sys. (bijvoorbeeld cdmke.sys). Dit bestand moet in je config.sys staan.

Good luck.


#7

dutch -> dutch forum