415s Help

:confused: Hi, I’V GOT SOME MOJOR PROBLEMS WITH THIS DRIVE ITS ONLY 7 DAY OLD ! I JUST CAN’T GET IT TO BURN !!
THE FRIMWARE IS NEW AS ON THE LITE ON SITE.
IT IS CONETED TO THE ID2 SECONDARY MASTER ON ITS OWN.
I HAVE 2x HDs ON THE ID1 PRIMARY.
MY SYSTEM IS A P4 1.4gz, 256 DDR RAM, 60&20GB HD.
I HAVE USED JUST ABOUT EVERY PROGRM ALL GIVE ERRORS.
NEROv6, DVDXCOPY, CLONEDVD, SONIC, ETC
23 COSTERS !! 1 OK ???
HAVE TRIED DIFFERENT MEDIA TO !!
WHEN IT COMES UP WITH BURN FAILD ETC,
THE LED TURNS FROM RED TO ORANGE THEN OFF ??
MY MATE GOT ONE 2 AT THE SAME TIME WICH WORKED UNTILL TODAY. HIS IS NOW JUST FLASHING ORANGE 24/7 AND CAN NOT READ A THING ??

WISHING I NEVER GOT A DVD-RW EVER !!!
:sad:

What version is firmware?

Have you upgraded firmware?

Media is the most likely suspect. What have you tried? Give us the media ID readout from DVD Identifier, DVDInfoPro or Kprobe and we can tell you whether it’s the good stuff or junk.

Did your friend do a firmware flash or try a mod? A constantly blinking orange light is usually the sign of a failed update.

Have you modified your drive with any “mods” other then official LiteOn firmware?

As requested please post the media ID from all DVD media you have tried so far (check the guide in my sig, kprobe section for how).
Could you also post the failed burns logs please.

Is the drive set to DMA mode?

Oh, one last thing:

Thanks :smiley:

I HAVE CURRENTLY FIRMWARE VERSION GSB6,
THE MOST OF THE ERRORS I GET ARE= WRITE ERROR, COMMAND SEQUENCE ERROR, INVALID COMMAND, INVALID TRAK INFO.
WHE USEING NERO.
THE DISCS I AM USING ARE DATAWRITE CLASSICS 1X2X4X YELLOW TYPE. IM GONING TO TRY kprobe OUT TO GET THE FULL INFO. I HAVE ALSO SOME BULKPACK DVD-RW??

MY MATE HAS NO IDEA ABOUT MODING OF FLASHING HIS DRIVE,
HE JUST BOOTED HIS COMP UP AND FOUND IT WOULD NOT READ ANYTHING ?? JUS KEEPON FLASHING !
:confused:

Originally posted by Ssseth
[B]Have you modified your drive with any “mods” other then official LiteOn firmware?

As requested please post the media ID from all DVD media you have tried so far (check the guide in my sig, kprobe section for how).
Could you also post the failed burns logs please.

Is the drive set to DMA mode?
[B]

Sorry my ignorance: how Can I set the drive in DMA mode ?!?

thks

Originally posted by Ed_Bunker
[B]Sorry my ignorance: how Can I set the drive in DMA mode ?!?

thks [/B]

In Win2k (thats what I have) go to Control Panel -> System -> Hardware -> Device Manager -> IDE ATA/ATAPI Controllers -> Choose Primary or Secondary IDE Channel -> Advanced Settings and set it to DMA


Please refrain from writing in all caps in the future if you want your question answered.

Originally posted by valentins_LV
In Win2k (thats what I have) go to Control Panel -> System -> Hardware -> Device Manager -> IDE ATA/ATAPI Controllers -> Choose Primary or Secondary IDE Channel -> Advanced Settings and set it to DMA

Thanks :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Dose this help ???
I used the 1 disk wich I managed to burn at the start.

Disc Type = DVD-R
Manufacturer = Princo Corporation

<< Disc Information >>
Erasable = False
Status of Last Session/Border = Complete Session/Border
Disc Status = Complete Disc
Number of First Track/RZone on Disc = 1
Number of Sessions/Borders(LSB) = 1
First Track/RZone Number in Last Session/Border(LSB) = 1
Last Track/RZone Number in Last Session/Border(LSB) = 1
Disc Identification Valid(DID_V) = False
Disc Bar Code Valid(DBC_V) = False
Unrestricted Use Disc(DRU) = True
Disc Type = CD-DA or CD-ROM Disc
Disc Identification = 00000000h
Lead-in Start Time of Last Session = 00:00:00(00:00:00h)
Last Possible Start Time for Startof Lead-out = 00:00:00(00:00:00h)
Disc Bar Code = 0000000000000000h
Number of OPC Table Entries = 0

<< Track Information >>
Number of Complete Sessions on Disc = 1

Media Information
Region information N/A not a DVD-VIDEO
Media code/Manufacturer ID PRINCO
Format Capacity Not Formatted
Free Blocks 412352512
Free Capacity 4.38GB(4.71GB)
Book Type DVD-R
Media Type DVD-R
Media Id Code Speed 4.0x 5540KBps
Available Write Descriptor CLV 4.0x 5540KBps
Available Write Descriptor CLV 2.0x 2770KBps
Write Strategy Speed 4.0x 5540KBps
2x Speed OPC beta 0C
2x Speed OPC power 13
2x Write Strategy field 1 11 77 77 80
2x Write Strategy field 2 AA 00 00 00 00 00
4x Speed OPC beta 01
4x Speed OPC power 1B
4x Write Strategy field 1 0D 0F 0D 08
4x Write Strategy field 2 99 0A 11 0D
4x Write Strategy field 3 00 00 00 00
4x Speed OPC beta multi-pulse 00
4x Speed OPC power multi-pulse 00
4x Write Strategy field 4 00 00 00 00
4x Write Strategy field 5 00 00 00 00 00 00
4x Write Strategy field 6 00 00 00 00 00
Data area starting sector 30000h
Linear Density 0.267um/bit
Track Density 0.74um/track
Number of Layers 1

media code
00000000 00 6C 00 00 01 40 C1 FD 9E D8 52 00 02 D9 0E 10 .l…@…R…
00000010 66 77 70 00 03 50 52 49 4E 43 4F 00 04 00 00 00 fwp…PRINCO…
00000020 00 00 00 00 05 CC E8 88 88 80 01 00 06 0C 13 11 …


:confused:
Is this Result good, Bad Of just Ugly.
I am still not getting any results ???
Looking at just trying to reqest a RMA to solve the big problem.

Is their anything I could try without voiding the warranty.
whats the best Meadia so far ?

Originally posted by CKING
[B]:confused:
Is this Result good, Bad Of just Ugly.
I am still not getting any results ???
Looking at just trying to reqest a RMA to solve the big problem.

Is their anything I could try without voiding the warranty.
whats the best Meadia so far ? [/B]

I’m no expert but that scan looks pretty good for a Princo Disk even at max read speed.

I’ve just bought one of these drives and while I am still having problems getting a disc that can be read in standalone it is in fact burning.
What kind of motherboard and chipset are you using? You need to make sure that the system is recognising the drive correctly and that the correct drivers are loaded.
What IDE drivers are you using, manufacturer’s or Windows?