40125S Tray Mechanism

vbimport

#1

Compared to my old NEC 16x10x40x CDRW which had a very loud and powerful tray mechanism, my new 40125S tray seems a little weak, mainly when ejecting.

When i eject the tray, it tends to start fast and then slows as it reaches the fully "out" position (almost sounds like it is going to run out of juice l). Is this normal?

When i retract the tray "in", it seems much faster and more powerful.

I know, odd question, but just curious.


#2

It’s normal for a Liteon. Have 2, but don’t find too big a difference between the noise they make or the rate at which they open and close.

However, if the tray opens toooooooo slowly, you might have a problem.


#3

when i press eject on my 40125W thats overclocked to a 48125W

i dont get no blinking light then the tray comes out like you ???

when i press eject my tray flys out with out eny lights blinking

instantly :smiley:

then when i press eject again it goes back in instantly !!!

im not to shure what the 16x liteons are like they could have difrent eject method …

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:


#4

Originally posted by burnproof
[B]It’s normal for a Liteon. Have 2, but don’t find too big a difference between the noise they make or the rate at which they open and close.

However, if the tray opens toooooooo slowly, you might have a problem. [/B]

Thanks;)
So it’s normal for the tray to slow down as it reaches a fully open state?

I did some testing with CD Speed, and the eject/load times are 1.38 sec/1.30 sec respectively.


#5

Originally posted by drisley77
[B]

Thanks;)
So it’s normal for the tray to slow down as it reaches a fully open state?

I did some testing with CD Speed, and the eject/load times are 1.38 sec/1.30 sec respectively. [/B]

yeah mate its normal !!

my times for eject are

[07:01:17] Initializing
[07:01:22] Starting disc eject/load test
[07:01:28] Disc eject time: 1.65 seconds
[07:01:29] Disc load time: 1.48 seconds
[07:01:37] Disc recognition time: 7.81 seconds
[07:01:37] Disc eject/load test completed

=========================================

hhe as you can see i dont have a problem with my eject speeds they look normal for a MONSTER 48x :slight_smile:

you worrying about nothing your times are faster :slight_smile:


#6

Thanks again virus2k!
I feel better now. hehe
:bow:


#7

SS Zeets normL…Just a tad bit noyZ 2…:cool:
Pardon my english. I guess it’s time to Shut Down.