Old 16-03-2010   #1
MyCE Junior Member
 
rivrbyte's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 64
Speakers play music fine, but no sound from playing videos!

Hello,
I'm a little perplexed here. I use Winamp to playback my Mp3 music. When I go to my local online newspaper to view sports or news videos, I don't hear a thing, I only see video.
I also have an .avi file that I compressed to be small enough to send thru e-mail, which was a .wmv file. When I sent to friends, they can see and HEAR it,but when I try to play it back for myself, I see it, but can't hear it...keep in mind that my speakers work with music, or a few other videos. I went to adobe to update the Flash file, thinking that is the problem, but no.

I posted a video on my facebook page. I can see the video,but no sound on my end. Other people have commented on how good it sounds...They can hear it, but not me..........WHAT?

What do you think is the problem? Realtek HD Audio is my onboard sound. Thanks
rivrbyte is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2010   #2
MyCE Resident
 
_chef_'s Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: @FX labs .de ...playing LLAMATRON :-]
Posts: 31,135
Re: Speakers play music fine, but no sound from playing videos!

You need to have codecs (player) or add-ons (browser) installed to hear the sound too.

Also check the audio setup in the control panel.
__________________
Enable DMA with micrAp$0ft Enable DMA free at your will busTRACE => Upper/Lower Filters Util
DevCon
***HOW TO ... Delete the Upper & Lower Filters!***

If you expect help then please use the powerful SEARCH. Try ThreatFire
I am looking for DVD-R for Authoring & HD DVD media. Please PM me if you can help me.

Vamos Tribbles! V-a-m-o-s!!
_chef_ is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2010   #3
MyCE Junior Member
 
rivrbyte's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 64
Quote:
Originally Posted by rivrbyte View Post
Hello,
I'm a little perplexed here. I use Winamp to playback my Mp3 music. When I go to my local online newspaper to view sports or news videos, I don't hear a thing, I only see video.
I also have an .avi file that I compressed to be small enough to send thru e-mail, which was a .wmv file. When I sent to friends, they can see and HEAR it,but when I try to play it back for myself, I see it, but can't hear it...keep in mind that my speakers work with music, or a few other videos. I went to adobe to update the Flash file, thinking that is the problem, but no.

I posted a video on my facebook page. I can see the video,but no sound on my end. Other people have commented on how good it sounds...They can hear it, but not me..........WHAT?

What do you think is the problem? Realtek HD Audio is my onboard sound. Thanks

Hi, and thanks!
I Do reboot and check it out each time. All my file types (all selected) are enabled in Winamp and I do believe I have the free updated latest version of 5.572.

WinXP SP2-32 Bit / MSI P-35 Platinum MoBo/3.3GB DDR memory/Intel Core2 Q6600 CPU/ Nvidia GeForce 8600GT with 512MB/500GB Internal WD HDD/500GB Ext, WD HDD/ Realtek HD Audio Output (No Problems found) / DirectX v.90c/NERO 9/Winamp 5.572.

I also doubt that buying the $20.00 Winamp version will make any difference,because I am able to hear other videos.

Here's an example. I get the video, but no sound.

http://www.ocregister.com/video/?vid...pId=1127690720
rivrbyte is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2010   #4
MyCE Resident
 
eric93se's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3,622
Re: Speakers play music fine, but no sound from playing videos!

update to the latest adobe flash Here, hopefully that will do the trick.
eric93se is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2010   #5
MyCE Junior Member
 
rivrbyte's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 64
Thanks, I did the update again and still no sound from videos.
rivrbyte is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2010   #6
MyCE Resident
 
eric93se's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3,622
Re: Speakers play music fine, but no sound from playing videos!

This is definitely a codec issue and I don't know the easy way to fix it. You can also try installing a codec pack like ffdshow or some other 'mega codec pack'. Is it time for a fresh OS install
eric93se is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2010   #7
MyCE Junior Member
 
rivrbyte's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 64
Re: Speakers play music fine, but no sound from playing videos!

Thanks and sorry for wasting your time, and everyone Else's.

Here's the thing. I went to Sound and Audio Devices in control panel, but failed to go into my REALTEK HD AUDIO SOUND EFFECT MANAGER, where I discovered that under the I/O inputs, the LINE-OUT was not on, instead it was on the Rear speaker out, or some other input. But still, the music came out of the speakers, and not with the video… DOH! I love it when a plan comes together!
It works now.
rivrbyte is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2010   #8
MyCE Resident
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 515
oh, you've just started a The A-Team vs. Magnum, p.i. war!





Just kiddin'. I Love the A-Team as well...
__________________
-
anikk is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Please Help: Hard Qs,Cannot burn music videos onto a dvd to play in car SpiderPig69 Movie copy software 0 08-09-2009 23:14
no sound, humming speakers gramma g Newbie Forum 2 12-04-2007 17:33
Sound doesn't play at all - everything seems fine - PLZ HELP Miran Newbie Forum 7 14-05-2006 17:06
Pioneer DV-530 start playing sound from TV when music CD stops. Svips Consumer electronics 5 09-01-2006 01:32


All times are GMT +2. The time now is 08:50.
Top