Old 24-02-2006   #1
MyCE Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 155
change write speed?

HI.Iam useing ritek ro3 8x media ,would liketo change write speed to 12 -16x useing the media speed edit tool , ican find the ritek ro3 on the list, the next one down is RITEK r04- 8-12-16 x .i am not sure how to do this,as it my frist trying this,if ijust have to click on it or what.Icould usemore of guide on this . thanks for any help tou can give me . xbill
xbill is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2006   #2
MediaCodeSpeedEdit Author
 
ala42's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Land of Zensursula
Posts: 4,993
Re: change write speed?

There is a usage section in all vendor specific MCSE threads, e.g. in the Benq or NEC forum. Since you have a Liteon 1635 drive and the Liteon checksum issue is not solved yet, swapping media codes will probably not work as it should.
__________________
LiteOn/Benq/LG/NEC/Pioneer/Samsung/Toshiba stuff: MediaCodeSpeedEdit V 1.2.0.10, released October 3rd 2011
ala42 is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2006   #3
MyCE Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 155
Re: change write speed?

When i put in liton fw all the media codes show up ,i am just just not sure what to click on t o change from my8x r03 002 to to one with higher speeds.How do i procide from here. I does reconize the fw.. I would use the omni patcher but it dosen.t reconizethe fw.it didnt have any media for my shw1635fw ysow .mabey they haven.t up dated for it yet, thanks for the reply and any help ugive a noob.
xbill is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2006   #4
MediaCodeSpeedEdit Author
 
ala42's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Land of Zensursula
Posts: 4,993
Re: change write speed?

Have you read the Usage Section as suggested ?
__________________
LiteOn/Benq/LG/NEC/Pioneer/Samsung/Toshiba stuff: MediaCodeSpeedEdit V 1.2.0.10, released October 3rd 2011
ala42 is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2006   #5
MyCE Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 155
Re: change write speed?

Idid but am unclear as to the propper steps to take. iwill go over it again and try to figer it out.thanks
xbill is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2006   #6
MyCE Resident
 
chas0039's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Lost in America
Posts: 7,122
Re: change write speed?

Ritek R03 media is no longer as good as it once was. The last batch I saw would only turn out a half-decent burn at 4X. It never was a great 8X media and a lot of burners locked the speed to 4X to deal with Ritek's "generous" speed rating.

Going above 8X is a recipe for disaster, in my opinion.
__________________
Still a few bugs in the system...
chas0039 is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2006   #7
MediaCodeSpeedEdit Author
 
ala42's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Land of Zensursula
Posts: 4,993
Re: change write speed?

This is from the NEC thread, but the Liteon usage is the same:

Usage:
1/ Download the firmware you want to modify.
2/ Start MCSE.
3/ Load the firmware .exe or .bin file.
4/ To increase the write speed, double click the media code you want to change and select the write strategy you want to use instead. This is a bit of trial and error. Check the Changing NEC DVD±R write strategies (results thread) to see if your modification has been tried before.
6/ Save the firmware.
7/ Start the modified flasher or flash the .bin file.
8/ Reboot.


And as already said, the latest Liteon drives use a checksum which MCSE currently does not recalculate, so I assume burning will fail with patched firmwares.
__________________
LiteOn/Benq/LG/NEC/Pioneer/Samsung/Toshiba stuff: MediaCodeSpeedEdit V 1.2.0.10, released October 3rd 2011
ala42 is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2006   #8
MyCE Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 155
Re: change write speed?

Media Code Speed Edit by ala42 Changelog page.

Supported DVD writers:
All Liteon DVD drives from 401 to 1693 (and their Sony clones) -verified support for LITE-ON DVDRW- SHW-1635S YS0V:This was in the Speed Edit changlog linkin mcse tool :.Ihave up dated FW to ysow. As it is supported do you think it will work ,or will it kill my drive.
xbill is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2006   #9
MediaCodeSpeedEdit Author
 
ala42's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Land of Zensursula
Posts: 4,993
Re: change write speed?

It will not kill your drive, but it might not burn as it should.
__________________
LiteOn/Benq/LG/NEC/Pioneer/Samsung/Toshiba stuff: MediaCodeSpeedEdit V 1.2.0.10, released October 3rd 2011
ala42 is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2006   #10
MyCE Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 155
Re: change write speed?

Can you change it back if it doesn't work.
xbill is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2006   #11
CDFreaks Resident
 
qwakrz's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Plymouth, UK
Posts: 925
Re: change write speed?

To change back just flash with the correct, unmodified firmware.
__________________
Current Setup

Corsair 750W
Core 2 Quad Q6700 @ 3.33GHz (333x10)
Swiftech H20 Ultra+ Watercooling
CoolerMaster Tsunami Dream Case
6GB PC6400 DDR2 RAM @ 4-4-4-15 800MHz (2x2 + 2x1)
Asus P5K Deluxe
8800GTS @ 800/2000/1000 + Water block
19" BenQ 4:3 TFT
19" Hannson 16:9 TFT
BenQ 1655
Lite-on 20A1S
LG BD-R/HDDVD
Samsung 750GB x 3 Raid 5
Logitech G15 Keyboard
iPhone 3G 16GB
Archos 560

Please dont PM me directly with your problems..... Thats what these forums are for.
qwakrz is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2006   #12
MyCE Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 155
Re: change write speed?

Thanks for your time .iwill let you know what happens,if an when!
xbill is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2006   #13
MyCE Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 155
Re: change write speed?

I used mcse to change write strategy in my litonshw1635s -FWysow,useing 8 x ritekro3 burned this at 12x will try a few more to see how well it works,How does this look.
Embedded Images

View/download images and remove advertisements by registering now! (it's easy, free and takes less than a minute)

You must be registered in order view images in this forum.
xbill is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nero 7 write speed change? jagguy Newbie Forum 4 12-06-2007 12:29
Can not change write speed DL DVD & nero 7.5.9.0A level30 Nero & InCD 4 22-01-2007 11:34
Can't change write speed on 1633S to 1x ??? smokeydabear LiteOn / PLDS / Sony Writer 2 09-01-2005 18:27
I can't seem change the write speed with Strategy hdtv1 LiteOn / PLDS / Sony Writer 2 27-08-2004 23:45
Change Write/Read Speed BigSlammy Newbie Forum 1 24-01-2004 00:32


All times are GMT +2. The time now is 17:11.
Top