Old 06-07-2003   #1
New on Forum
 
Join Date: Jul 2003
Location: Michigan
Posts: 3
Sims Deluxe Edition installs but won't run

I am using a LiteOn LTR-52246 and made the image with the SafeDisc 2 settings. I burn the image on a backup CD and can use this to install the software on another machine. However, I cannot run the Sims program. It complains to insert the correct CD. If I insert the original CD it works fine. I tried both the RAW DAO and DAO/SAO methods without luck. Either way I get the same error when starting the application. Any ideas?

Thanks,

Doug
djf123 is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2003   #2
Retired Senior Admin
 
FutureProof's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: True Blue
Posts: 5,366
Hello and welcome to the forum.

If you are playing from a burner you must hide the CD-R/W ATIP using Ignore Media Type from the Tray Icon emulation options. Alcohol must be installed on this machine to do this. Alternatively, you can emu with Daemon Tools or CloneCD.

Playing from a CD/DVD-ROM does not matter.

If the backup does not run, try Bad Sectors emu. If it then works then the backup is not as it should be from a Litey 52x; although this burner is known to be hit or miss. Shoulda got an ASUS
__________________
:ÐowN AsS ± ßû(r)NêR:
  • There are two secrets to success: 1) Don't tell everyone everything
  • There are 10 types of people who understand binary: those who do and those who don't
Who Are YOU?
FutureProof is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2003   #3
New on Forum
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 9
I also have a lite-on 52x24x52. I tried burning Sims Hot Date, and it will install but will not run from the burner or the DVD, I've tried both with and without weak sectors, as well as with both Clony and Achohol, the only way it will even run is if I hide CDR Media. Does anyone have any suggestions, I'm out of ideas.

Thanks,
Candy
silkcandy1 is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2003   #4
Retired Senior Admin
 
FutureProof's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: True Blue
Posts: 5,366
>the only way it will even run is if I hide CDR Media

you HAVE to do this when playing from a burner

it probably won't run from the DVD because it was installed from the burner and is registry-wired to that drive letter
FutureProof is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2003   #5
New on Forum
 
Join Date: Jul 2003
Location: Michigan
Posts: 3
Pardon ignorance... how do you hide CDRW?

I loaded Alcohol onto my other machine to try what was suggested... hiding the CDRW. However, I am unable to find a way to do this. Any help would be appreciated.

Thanks,

Doug
djf123 is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2003   #6
New on Forum
 
Join Date: Jul 2003
Location: Michigan
Posts: 3
Thanks! It worked!

Setting the ignore Media Type worked!

Thanks a bunch!
djf123 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2003   #7
New on Forum
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 4
checked off hide media type

I checked off hide media type but it still asks for the cd. I followed the directions that philamber gave here Also my burner is a Lite On 52246S
methos11299 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2003   #8
Legal Senior Admin
 
philamber's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: True Blue
Posts: 7,199
Are you trying to run the game from a different drive than that you used to install? As FutureProof said, many safedisc protected games are hotwired to run only from the installation drive.
__________________
¿?*¤»~Hôw Çåñ ï m裏 ¥ôü ïf ¥ôü wôñ'± gô åwå¥~»¤*¿?
philamber is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2003   #9
New on Forum
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 4
same drive

that i burned the cd on to. weird huh?
methos11299 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2003   #10
Retired Senior Admin
 
FutureProof's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: True Blue
Posts: 5,366
From the tray icon, go to Emulation and check Bad Sectors. If the backup works then you have a bad backup or your Litey ain't cuttin' the mustard.

Did you use the safeDisc 2 profiles for read and write? Tried different media (reflection values count)?
FutureProof is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2003   #11
CD Freaks Member
 
chrisi's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: In my House
Posts: 127
sims deluxe editon is sd 2.80.010???
i thought it was 2.72 something....
strange, i can play it from a burner
maybe another edition....
cheers
chrisi
__________________
"A Wise Man can see more from the bottom of a well than a Fool can see from the top of a mountain."

www.mediaforum.tk
chrisi is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2006   #12
New on Forum
 
Join Date: Mar 2006
Location: Central Florida
Posts: 2
Re: Sims Deluxe Edition installs but won't run

Hi... is there anyway I can ask you a question?
DaniiBaby07 is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2006   #13
MyCE Senior Member
 
Reefke's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Belgium
Posts: 279
Re: Sims Deluxe Edition installs but won't run

This thread is 3 years old, so I doubt if you will get an answer...
Reefke is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem with myDVD 6 Deluxe Edition bolognaguy Burning Software 0 30-08-2007 14:19
Help: Battlefield 2 DELUXE Edition Mini Image mcnasty Copy Protection 17 04-08-2007 11:44
bf2 deluxe edition mini image jomaYo General Software 1 14-07-2007 03:23
Problems Copying Stuart Little Deluxe Edition MrDisney AnyDVD 2 27-07-2006 19:46
cm4 copy - installs, doesn't run bad_bob00 Burning Software 4 05-08-2003 09:40


All times are GMT +2. The time now is 06:35.
Top