Old 04-03-2005   #1
New on Forum
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 3
Sound out of Sync

USing 6.6.0.8 but same happended with previous version.

Doesn't happen everytime. Redording avi's to DVD find DVD sound slowly goes out of sync until pretty bad by end. Avi fine on PC. Using Nero Vision Express.

System is AMD3200, 1gb RAM, 256mb Geforce 5700

Grateful for any help -- seen folk have similar but saw no solution.

About to ditch Nero over this which has otherwise been good.

cheers
Nathan2268 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2005   #2
New on Forum
 
Join Date: Apr 2003
Location: Norway
Posts: 10
Re: Sound out of Sync

Hello !

Have same problem when making dvd out of tv-series in avi-format. After about 15-20 minutes into the movie i get sync problems even if SmartEncoding is turned off.

Nathan2268
You could try to turn off SmartEncoding in the Video Options menu as it have helped others.

Regards
nest
nest is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2005   #3
New on Forum
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 3
Re: Sound out of Sync

Thanks - I did read the board and did turn smart encoding off.

No change !

That said I did just download ther latest xvid codecs &

[mine we're only about 8 weeks old ! dam technology ]
Nathan2268 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2005   #4
New on Forum
 
Join Date: Apr 2003
Location: Norway
Posts: 10
Re: Sound out of Sync

I assume you got the sync prob fixed
Did you get the codec from installing the latest NVE ?

Regards
nest
nest is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2005   #5
MyCE Member
 
Trak101's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 245
Re: Sound out of Sync

I have the "out of synch" problem as well...
(I've never used AVI only dvds recorded on the LiteOn 5005) I'm sure the problem is created during the burning process. After using NVE and then burning the project to disc I get the synch problem, If I burn to file and then use Nero Burning-ROM to burn it, I get the synch problem, BUT when I burn the same saved project with DVDDecrypter, there is no synch problem. Hmmm...
So I'm concluding, that at least with computer, that somewhere in the burning process, Nero has a problem, but the projects, files ,whatever Nero produces are fine which is why another application can burn them to disc and there not be a synch problem.
__________________
ATTORNEY: ALL your responses MUST be oral, OK? What school did you go to?
WITNESS: Oral.
Trak101 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2005   #6
CD Freaks Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 119
Re: Sound out of Sync

I'm having the same problems when I copy a dvd burned on the 5005 to my PC. I then edit with Sonic MyDVD and my problems happen I think when the encoding is done?? When I play the finished DVD on a player you can notice the sync problems!!
had1
had1 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2005   #7
New on Forum
 
Join Date: Apr 2003
Location: Norway
Posts: 10
Re: Sound out of Sync

I downgraded NVE from 3.1.0.0 to 3.0.1.27 and the problem went away.
Smart encoding is enabled without problem. It is possible the sync prob will appear at a later time in a longer movie than I burn, but it is ok for avi tv-series up to 40min.

Regards
nest
nest is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound out of sync lpimp Newbie Forum 9 28-09-2007 21:00
Sound out of sync? wilyliam General Software 0 01-12-2005 00:46
Sound out of sync please help 1973_240Z Newbie Forum 1 25-11-2005 12:36
Sound Sync jason69uk Blank Media 2 20-04-2005 22:59
sound getting out of sync frubsen Video Edit Software 2 09-01-2003 17:37


All times are GMT +2. The time now is 20:51.
Top