Old 12-03-2010   #1
MyCE Rookie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 36
Install Nero 7 & 9 together

Is it possible to install Nero 7 and Nero 9 together on a Win7 64bit machine.

I'm converting HD-DVD to Blu-ray but was looking at compressing the Audio down to get the data on BD below 24GB for example. When converting the Program eac3to needs the Nero codec to compress DD+ audio. and I have a Bought copy of Nero 9 and it doesn't allow outside use of it's codec's I guess at least this is what the eac3to writer says.

Thanks ahead of time.
mikeag1949 is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2010   #2
Senior Moderator
 
mciahel's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Germany
Posts: 17,090
Re: Install Nero 7 & 9 together

Hi,

Nero 7 does not work with Win7 64bit.

Michael
mciahel is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2010   #3
Batchshrink Author
 
midders's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: West Sussex, UK
Posts: 854
Re: Install Nero 7 & 9 together

To get the Nero 7 codecs for eac3to you need only install Showtime from Nero 7; it might be worth a try just installing this component to see if it works.
midders is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2010   #4
Senior Moderator
 
mciahel's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Germany
Posts: 17,090
Re: Install Nero 7 & 9 together

In that case, it is better to have a full system backup
mciahel is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2010   #5
MyCE Rookie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 36
Re: Install Nero 7 & 9 together

Figures always a new wrinkle. Will it install at least doesn't have to run just so the codecs are in there right.
mikeag1949 is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2010   #6
Batchshrink Author
 
midders's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: West Sussex, UK
Posts: 854
Re: Install Nero 7 & 9 together

Quote:
Originally Posted by mciahel View Post
In that case, it is better to have a full system backup
It's ALWAYS better to have a full system backup. Preferably several.


Quote:
Originally Posted by mikeag1949
Figures always a new wrinkle. Will it install at least doesn't have to run just so the codecs are in there right.
If it installs, eac3to should work with it. (Fingers crossed!).

If you google enough you might even find some clever person has a guide for extracting and registering just the dlls that eac3to uses.

Slainte

midders
__________________
Hardware: HTC Desire, Google Nexus 7 , Acer One Netbook with LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-E10L and new HTPC
Software: Windows 7 Ultimate 64bit, DVD Fab, ImgBurn
Thoughts: "I'd never belong to a club that would have me as a member" - Groucho Marx
"Some people bring happiness wherever they go, others whenever they go" - Oscar Wilde
midders is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2010   #7
MyCE Rookie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 36
Re: Install Nero 7 & 9 together

Thanks, I'll do some searching
mikeag1949 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't install Nero help (UNNERO.cfg error during language pack install) Adrielle Nero & InCD 2 30-08-2012 20:11
is it possible to install nero 9 without desintalling nero 7 ? ano102 Nero & InCD 2 13-03-2008 01:27
Trying to install Nero srwike Burning Software 15 31-10-2007 07:27
Whether necessarily to install nero to use Nero Com? Tors Nero & InCD 3 09-12-2004 20:02
do i have to re-install nero after i install dvdrw? chevysales Nero & InCD 0 05-09-2003 21:59


All times are GMT +2. The time now is 05:20.
Top