Old 23-07-2008   #1
New on Forum
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 22
What settings should I set in SmartBurn Utility?

Hey guys,

Like the title says, what settings should I have in the lite-on smart burn utility?

Thanks


Nathan
natedagw824 is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2008   #2
Senior Moderator
 
Albert's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: AL, USA
Posts: 7,718
Re: What settings should I set in SmartBurn Utility?

Generally, leaving it as it is is fine. Enabling Online Hyper Tuning for most media [except Sony-made media--what most available 16x Sony-branded media is] will result in a marginally better burn. So I'd just say leave it as it is.
__________________
Dogbert. Modbert. Catbert. Albert. Countless other '-Bert' names.

Welcome to The Club! Need help? Just ask! Then be sure to stick around, have a chat, help some folks out, chew on some knowledge, and help make Myce a better place.

You might need these search tools: Site Search ||| Forum Search ||| Google (be sure to append site:myce.com to find content from this site)

Forum FAQ ||| Join us! Register now! ||| List of moderators at Myce
Albert is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2008   #3
New on Forum
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 22
Re: What settings should I set in SmartBurn Utility?

Well I changed a few settings..should I have smart burn enabled or no? What about overburn?

Comments welcomed,

Nathan
natedagw824 is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2008   #4
Senior Moderator
 
Albert's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: AL, USA
Posts: 7,718
Re: What settings should I set in SmartBurn Utility?

Leave OverSpeed off. It's not recommended to overspeed.

Leave SmartBurn enabled for now.

Basically: leave everything at the default for now.
__________________
Dogbert. Modbert. Catbert. Albert. Countless other '-Bert' names.

Welcome to The Club! Need help? Just ask! Then be sure to stick around, have a chat, help some folks out, chew on some knowledge, and help make Myce a better place.

You might need these search tools: Site Search ||| Forum Search ||| Google (be sure to append site:myce.com to find content from this site)

Forum FAQ ||| Join us! Register now! ||| List of moderators at Myce
Albert is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2008   #5
Wii Freak
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 4,270
Re: What settings should I set in SmartBurn Utility?

sorry this might be too much at one time.

yeah at default for now is best, mostly i like to have the SB and OHT set.

be sure to save all of your create disc and quality scans so you will have them for reference. be sure to name them appropriately so you will remember what settings, speed and media you were using.

if you really want to mess with smartburn options there is a better [in my opinion] program called Settings Utility for LiteOn Drives
http://club.cdfreaks.com/f44/setting...-0-new-241940/

here is FastBurn, Enhanced OverSpeed & Enhanced OHT Firmware
http://club.cdfreaks.com/f44/liteon-...re-new-207033/

there is a small tool called SetJitterSpeed this way you can control the speed of the jitter testing during a DiscSpeed quality scan.
http://club.cdfreaks.com/f44/jitter-...ed-new-228166/

its going to take hours of reading and testing before you really get what you want out of this. ive wasted many, many hours, days, weeks, setting different SB functions, using different speeds, different media all with different firmwares to decide how i like it set.
http://club.cdfreaks.com/f44/f-q-lit...a-109986/#HTOS

please go here and do alot of reading
http://club.cdfreaks.com/f44/

now my main burner is a Pioneer and i have no control. thank god. so i just buy two different medias and use 8x for both.

but for a while i was still changing burn speeds and strategy swapping.
troy512 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lite-On smartburn media check utility DrTeeth LiteOn / PLDS / Sony Writer 6 29-07-2007 22:37
No way to set BookType or use SmartBurn on SH20A1S getit29 LiteOn / PLDS / Sony Writer 2 25-02-2007 12:07
How to best use SmartBurn Utility? uSerKey LiteOn / PLDS / Sony Writer 4 15-02-2007 06:30
New Version of Smartburn Utility dated 6/27/2002 nealh LiteOn / PLDS / Sony Writer 3 27-06-2002 22:49
Anyone else getting a mode sense error when starting Smartburn utility and VS06 nealh LiteOn / PLDS / Sony Writer 8 26-06-2002 20:11


All times are GMT +2. The time now is 01:43.
Top