Old 09-03-2009   #1
New on Forum
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 9
Run game without installation?

hi guys !
I was woundering if i could run quake 3, without installation? The local network i want to play this game on dosent allow instaltions BUT does allow to run .exe . I have been able to run counterstrike 2d off .exe, so is this possible for quake 3 ?

Would i need a program to do this ?
mulreadyz123 is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2009   #2
CD Freaks Expert
 
RichMan's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,134
Re: Run game without installation?

My guess is no. The game needs to load graphics for you and those are packed away in the install.

RM
RichMan is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2009   #3
New on Forum
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 9
Re: Run game without installation?

Ahhh...
I was thinking if i instaled the game, then gatherd together all the installed files and somehow, got them to run off a .exe?
The local network that i am on allows files to be unziped, so mabye i can install it manualy by unziping the files ?
mulreadyz123 is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2009   #4
MyCE Resident
 
Join Date: Jan 2004
Location: USA
Posts: 8,101
Re: Run game without installation?

Quote:
Originally Posted by mulreadyz123 View Post
Ahhh...
I was thinking if i instaled the game, then gatherd together all the installed files and somehow, got them to run off a .exe?
The local network that i am on allows files to be unziped, so mabye i can install it manualy by unziping the files ?
I highly doubt you be able to do that unless you were part of the programmers of the software. What your talking is boils down to server-client communication ie like World of Warcraft where the user install the full program on their computer and then link up to the server to play the game. Maybe you should make a server computer that the other computer links up to to play the game from the server.
coolcolors is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2009   #5
CD Freaks Expert
 
RichMan's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,134
Re: Run game without installation?

The game EXE would have to be written to try the things you suggest.

An EXE will typically look for other files in it's own folder and then maybe the OS path. What you are suggesting would require a new EXE to know how to look for these files in a ZIP or EXE.

I see no way it would be possible.

RM
RichMan is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2009   #6
New on Forum
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 9
Re: Run game without installation?

oh right nevermind then lol, anyway thanks for the help guys
mulreadyz123 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Please Help: ISO pc game copy won't run ylime111211 Newbie Forum 4 18-02-2009 01:28
Please Help: Unreadable error during game installation gamefiend General Software 4 09-12-2008 19:41
Wanna know if you can run that game Shugga General Software 1 14-07-2006 17:45
F.E.A.R do not update otherwize you wont be able to run the game! ViRuS2k Copy Protection 13 18-10-2005 23:39
Is installation of Nero necessary to run exes? MadhuSudhakar Nero & InCD 1 17-06-2005 11:32


All times are GMT +2. The time now is 23:41.
Top