Old 06-08-2005   #1
New on Forum
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 9
cyclical redundancy check error, how to fix?

Hi, I have tried to clone "Hitch" and "Are we there yet" using clone DVD and DVD anywhere. Neither will clone. The message I keep getting is "cyclical redundancy check" whatever that means! Has anyone any idea if these two movies are capable of being copied?
Thanks, Mantloko
mantloko is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2005   #2
MyCE Resident Old Fart
 
bigmike7's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Diehard Old CDFreak Lurking In The Back Of Your Mind
Posts: 10,094
Re: cyclical redundancy check error, how to fix?

Yo-

Had the exact same problem using AnyDVD and CloneDVD2-

Have been using AnyDVD and DVDshrink or AnyDVD and InterVideo CVD Copy and have not encountered the crc problem since (20+ movies)-

Thank God the CloneDVD2 was the trial version and not the purchased version-

Mike
__________________
Mike

(Y) <- - - (a tribute to *someone*)

Brayden & Lil Burnits Proud Cyber Grampie - 'CERCA, TROVA' - 'NOVUS ORDO SECLORUM'

Work Computer = ZT Systems i7-2600 CPU w/32GB DDR3-1333 G. Skill Ripjaws X RAM/ Win7 Pro-sp1 /Crucial M500 480GB SSD @ SATA3 /Western Digital VelociRaptor 500GB Workstation HDD @ SATA3 /Corsair 650 watt PSU /Pioneer BDR-2207 as BD burner /Lite-On iHBS-112-04 as Reader/Ripper and BD Disc Quality Tester /Dell 27 inch S-IPS monitor w/LED backlight /XFX Radeon HD6870 w/2GB GDDR5RAM /Ashampoo Burning Studio 2012 /DVDFab 9

Burning Computer = HP xw8400 workstation w/ Two Xeon 5160, dual core, 3.0 mhz CPU's w/ 16gb PC2-5300 DDR2 SDRAM /Win7 Pro-sp1 /Intel X25-M G2 160GB SSD /Western Digital Caviar Black 640gb w/64mb cache HDD /Corsair 850 watt psu / Optiarc AD-5280S-CB-PLUS w/v1.Z7 fw as Disc Burner and Disc Quality Tester /Optiarc AD-5280S-CB-PLUS w/v1.Z7 fw as Disc Reader/Ripper /ATi Radeon HD 5770 w/1gb GDDR5 Ram Videocard /HP 24" LCD /Ashampoo Burning Studio 6 /DVDFab 9

On The Shelf: (1) Benq 1640, (1)BenQ 1640 @EW168, Pioneer (2) 115D, (3) Optiarc 7200A, Optiarc 7260A, Asus DRW-24b1ST
bigmike7 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2005   #3
New on Forum
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 9
Re: cyclical redundancy check error, how to fix?

Hey thanks Mike. I have just downloaded DVD shrink (can't believe it's free!) and will try this out. Unfortunately I bought the Clone DVD!!!! However, in all fairness, I have encountered no problems until "Hitch" and "Are we there yet". Thought perhaps it was Sony/Columbia up to their new & devious tricks again!!! Cheers,
Mantloko
mantloko is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2005   #4
MyCE Resident
 
Join Date: May 2004
Posts: 2,169
Re: cyclical redundancy check error, how to fix?

"cyclical redundancy check" usually means there's an error in the manufactured disc....hence you never having problems b4 doing "hitch"....i've encountered it a few times myself...
Nosmartz is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2005   #5
New on Forum
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 9
Re: cyclical redundancy check error, how to fix?

Hi, thanks Nosmartz. I will give you some feedback as to my success with shrink. Do you know of any good sites where I can download movies? I've searched but they all have "catches", pay this, pay that, etc.
Mantloko.
mantloko is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2005   #6
MyCE Resident Old Fart
 
bigmike7's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Diehard Old CDFreak Lurking In The Back Of Your Mind
Posts: 10,094
Re: cyclical redundancy check error, how to fix?

Quote:
Originally Posted by Nosmartz
"cyclical redundancy check" usually means there's an error in the manufactured disc....hence you never having problems b4 doing "hitch"....i've encountered it a few times myself...
Yo-

I got the "CRC" error message in CloneDVD2 on 20 different movies - including "Hitch" - yet - each and every one copied and played great using DVDshrink or InterVideo DVD Copy-

Something is very wrong with the CloneDVD2/AnyDVD handshake in my computer (and a lot more folks are reporting the same error in the CloneDVD forum)-

Gotta think that something ain't right IMHO-

@mantloko - please do not ask for cracks or illegal downloads in these forums - strictly against our rules-eh!

Mike
__________________
Mike

(Y) <- - - (a tribute to *someone*)

Brayden & Lil Burnits Proud Cyber Grampie - 'CERCA, TROVA' - 'NOVUS ORDO SECLORUM'

Work Computer = ZT Systems i7-2600 CPU w/32GB DDR3-1333 G. Skill Ripjaws X RAM/ Win7 Pro-sp1 /Crucial M500 480GB SSD @ SATA3 /Western Digital VelociRaptor 500GB Workstation HDD @ SATA3 /Corsair 650 watt PSU /Pioneer BDR-2207 as BD burner /Lite-On iHBS-112-04 as Reader/Ripper and BD Disc Quality Tester /Dell 27 inch S-IPS monitor w/LED backlight /XFX Radeon HD6870 w/2GB GDDR5RAM /Ashampoo Burning Studio 2012 /DVDFab 9

Burning Computer = HP xw8400 workstation w/ Two Xeon 5160, dual core, 3.0 mhz CPU's w/ 16gb PC2-5300 DDR2 SDRAM /Win7 Pro-sp1 /Intel X25-M G2 160GB SSD /Western Digital Caviar Black 640gb w/64mb cache HDD /Corsair 850 watt psu / Optiarc AD-5280S-CB-PLUS w/v1.Z7 fw as Disc Burner and Disc Quality Tester /Optiarc AD-5280S-CB-PLUS w/v1.Z7 fw as Disc Reader/Ripper /ATi Radeon HD 5770 w/1gb GDDR5 Ram Videocard /HP 24" LCD /Ashampoo Burning Studio 6 /DVDFab 9

On The Shelf: (1) Benq 1640, (1)BenQ 1640 @EW168, Pioneer (2) 115D, (3) Optiarc 7200A, Optiarc 7260A, Asus DRW-24b1ST
bigmike7 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2005   #7
New on Forum
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 7
Re: cyclical redundancy check error, how to fix?

You also get this error with the new copy protection from Sony. I got it on House of Flying Daggers.

Use DVD Decrypter to write the iso to the hard drive (it will indicate structure protection detected and will write dummy sectors), then Shrink from there.
mystery905 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2005   #8
CD Freaks Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 119
Re: cyclical redundancy check error, how to fix?

The above response by Mystery905 is quite correct. Both of the movies you mentioned ("Hitch" and "Are We There Yet") are simply more of the same old Sony ArCCos protection. And, the combination you were using will choke every time on this.

The error message you received ("cyclic redundancy check condition") is a common one, and it basically is a sort of a generic message meaning that the communication failed while it was trying to copy and/or transcode and/or encode. The communication failed. In your case, it failed because of the bad structure which was deliberately put onto the discs by Sony. In most cases, however, can also mean other problems (with a dirty or damaged or scratched disc being the most common reason).

I urge you to follow this link, and read about the Sony / Columbia / Tristar discs and the various solutions that work. Note that both of the films you mentioned are on the list mentioned in this link.

http://forum.digital-digest.com/show...ArCCos+running

-Bruce
BSpielbauer is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2005   #9
New on Forum
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 9
Re: cyclical redundancy check error, how to fix?

Hi Bruce,
Thanks for the comprehensive feedback. I'm going to check out this site now.
Mantloko
mantloko is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2005   #10
New on Forum
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 9
Re: cyclical redundancy check error, how to fix?

Howzit Mike,
No, nothing "illegal" required. I was told by a friend (who's on holiday) he found a great site that lets you download movies free (not illegal stuff) we can get that by cloning! Not new movies either but some good old classics. I've searched but there's always a catch in the sites I visited. Guess I will have to wait for his return then I'll let you know where it is. Thanks for your help. Cheers,
mantloko.
mantloko is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error. Cannot copy VST_10_1: Data error (cyclic redundancy check) iluvpingu Copy Protection 4 09-12-2006 04:50
DVD Burning Issue - Cyclical Redundancy Error AhearnVT04 Copy Protection 1 06-12-2006 05:58
Cyclical redundancy and decryptor wont work! camm91 Newbie Forum 6 07-03-2006 16:07
DVD Clone Cyclical Redundancy Error kellems Movie copy software 14 22-02-2006 01:43
Unreal 2 GPF error installing-> Error=Data error (cyclic redundancy check) yonderboy General Software 3 19-05-2003 03:08


All times are GMT +2. The time now is 11:45.
Top