Old 07-01-2006   #1
MyCE Senior Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Europe
Posts: 406
How to change disc region?

Is it possible to re-author a DVD-ROM disc to change its region? And I don't mean to make it region free, but to change for example the region from 2 to 1.
kyrcy is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2006   #2
MyCE Resident
 
Bjproc's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Scotland
Posts: 2,965
Re: How to change disc region?

why just make it region 1 when you could have region free and not bother about regions again , as anydvd would do this for you. that's if you re-burn it. IMO, that's what i'd do.
__________________


Bj




click HERE to join cdfreaks
Bjproc is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2006   #3
MyCE Senior Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Europe
Posts: 406
Re: How to change disc region?

I want to change region just to perform a test. Anyone know if this is possible?
kyrcy is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2006   #4
MyCE Resident
 
Bjproc's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Scotland
Posts: 2,965
Re: How to change disc region?

Quote:
Originally Posted by kyrcy
I want to change region just to perform a test. Anyone know if this is possible?

I think dvd shrink or dvd decrypter can do his.
__________________


Bj




click HERE to join cdfreaks
Bjproc is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2006   #5
MyCE Senior Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Europe
Posts: 406
Re: How to change disc region?

I tried both to change from region free to region 1, but with no success (remains region free). Any other ideas?
kyrcy is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2006   #6
MyCE Resident
 
_chef_'s Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: @FX labs .de ...playing LLAMATRON :-]
Posts: 31,135
Re: How to change disc region?

Quote:
Originally Posted by kyrcy
I tried both to change from region free to region 1, but with no success (remains region free). Any other ideas?
What should that give?
__________________
Enable DMA with micrAp$0ft Enable DMA free at your will busTRACE => Upper/Lower Filters Util
DevCon
***HOW TO ... Delete the Upper & Lower Filters!***

If you expect help then please use the powerful SEARCH. Try ThreatFire
I am looking for DVD-R for Authoring & HD DVD media. Please PM me if you can help me.

Vamos Tribbles! V-a-m-o-s!!
_chef_ is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2006   #7
MyCE Resident
 
TimC's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: UK
Posts: 7,496
Re: How to change disc region?

The only way I can think of doing it is to rip the files to the HD and then run IfoEdit against the IFO & BUP files & change the setting there. You'll see all regions included in the list, edit it for region 1 only.
TimC is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2006   #8
MyCE Senior Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Europe
Posts: 406
Re: How to change disc region?

This is what I did and then burned the VIDEO_TS folder. But the disc is still reported as region free.
kyrcy is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2006   #9
Senior Moderator, Editor and Guru
 
geno888's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Italy
Posts: 29,201
Re: How to change disc region?

Sorry if is a little dumb question, but is this the setting that you use in shrink?

This is after pressing "Backup" button
Attached Images
 
geno888 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2006   #10
MyCE Senior Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Europe
Posts: 406
Re: How to change disc region?

No. I unchecked first the "Region Free" button and then checked only the "1" button.
kyrcy is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2009   #11
New on Forum
 
Join Date: May 2009
Posts: 1
Re: How to change disc region?

sent dvd to montreal CA plays fine
same disc forwrded to vancouver
wont play says wrong region
les tizard is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
change region sharrrri DVDFab / DVD Region+CSS Free 2 03-08-2006 20:37
Playing region 1 disc on region 2 player nicewithice Newbie Forum 6 21-06-2006 23:47
DVD Region + CSS free not allowing a region 3 disc to play andyjbeckett DVDFab / DVD Region+CSS Free 6 27-03-2006 11:14
region change Mindi BenQ / Philips Writer 4 28-02-2006 11:57
Region 3 locked player decrypting an RCE protected Region 1 Disc mchammer Movie copy software 1 23-09-2005 15:43


All times are GMT +2. The time now is 08:43.
Top